lördag 29 oktober 2011

Morgonen vaknar

Sitter på balkongen och ser Brazzaville vakna. Det har regnat och åskat några timmar men avtagit till lite dugg just nu. Trafiken kommer igång mer och mer. Den arabiske handlarn går förbi bort mot sin "duka". Det är väl dags att öppna. Ska ta kort på den affären. Den heter något väldigt roligt som jag har glömt just nu och är målad i CocaColas färger. Vet inte om han är sponsrad :) Några fåglar kvittrar i träden. Snart överröstas de av trafiken. Strömmen har gått men ännu har folk inte satt på sina elmotorer så det är ganska fridfullt fortfarande. Några chaufförer/nattvakter tvättar bilar nere på gården. En pojke med skoluniform går iväg med stor ryggsäck trots att det är lördag. Går de i skolan på lördagar? Måste fråga om det.

Igår blev vi bjudna på "häng" hos Peter och Monika i Bacongo. De bor i ett osannolikt radhusområde som kinesrna har byggt. Husen är jättefina och ser ut att ligga i Frankrike eller Spanien. Kontrasten är stor mot området omkring ... När vi kom stod Peter vid grillen och Monika gjorde grillspett med grönsaker och fisk och några med kyckling. Festligt! Elmotorn var på, men efter ett tag kunde den stängas av och vi hade en mysig stund med södra halvklotets måne (skäran ligger ner) skinande över oss. Gott blev det också med god sallad och bål på tropiska frukter till (med Tonic Kinin i). Sen spelades frågespel där Bassoueka-laget vann (d v s Lillemor, Axel och jag) trots att vi låg efter bra länge, vilket ju var pricken över i:t! Tack för en trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. Roligt att få läsa hur du/ni har det! Drömde om dig i natt! Vi var 6-7 stycken som helt överraskande kom på att vi skulle åka och hälsa på er en vecka. Hann tyvärr inte packa färdigt så jag hann inte hänga med... Så tokigt det kan bli ibland! ;
    Kram till er från Annamaria

    SvaraRadera
  2. Kom vetja! Man behöver inte så mycket packning:)Kram tillbaks!

    SvaraRadera