tisdag 20 december 2011

Fair play

Läser på FB att ni har fått mycket snö! Hoppas det ligger kvar till jul. Här lyser den med sin frånvaro. Många fina juldekorationer (elektriska) har dock kommit upp i stan, särskilt på de stora gatorna så det är mycket tjusigt att åka genom stan på kvällen.

Jag jobbar fortfarande och Palle får förflytta sig med en Toyota RAV4. Axel har hjälpt till lite. Det är ju 22 år sen Palle åkte härifrån så han känner igen sig förvånansvärt bra ändå tycker jag. Staden har ju förändrats/byggts ut/ byggts om/förfallit på den tiden. Lite olika i olika kvarter. Idag ska han ska träffa sin gamla mekanikerlärling, som har skött verkstan sen dess (med vissa inslag av andra svenskar) ...

Själv håller jag alltså på med budget, förbereder bokslut och rättar revisionsrapporten tillsammans med Lillemor :/

Igår var vi ute i Mfilou och kollade på Gothia-projektet där Axel och en kongolesisk kille (Gislaïn) tränar volleyboll med ett gäng tjejer . Övriga volontärer och kongolesiska ledare jobbar med fotbollsgrupper och gymnastikgrupper. Jättebra projekt där man pratar mycket om fair play både i sport och i livet! Imponerande. Och med verklig möjlighet att påverka, när man jobbar med barn... Man pratar också om mänskliga rättigheter och om barnkonventionen. Mouk som är chef för projektet visade runt och berättade. Det var förstås roligt att se Axel in action. Han kämpade på bra och spelade med de lite duktigare tjejerna. Det var intressant att studera de olika ledarstilarna. Gislain var mer auktoritär och Axel mer soft. Förstår att Axel är trött på kvällarna efter att ha tränat i flera timmar och åkt minibuss hela den guppiga vägen fram och tillbaks! Impad!

Vi spanade också in Club Gothia som spelar i näst högsta serien i Kongo (superettan i Sverige va?)! De har tränats fram av Gothia-projektet. Två av killarna spelar i landslaget! Vad säger man? Det börjar bli tjatigt med "imponerande"! Tyvärr har Club Gothia ont om pengar så vill ni vara med och sponsra ett kongolesiskt fotbollslag med goda chanser att gå upp i Kongos motsvarighet till Allsvenskan så är det mycket välkommet :) Allvarligt talat går det bra att skicka pengar till Missionskyrkans pg 824-3 (se mer info på Missionskyrkans hemsida, man kan SMS:a pengar till fotbollsskor t ex) och skriver tydligt vad det ska gå till, t ex "Club Gothia" eller andra ändamål. Pengarna används väl. Jag vet.

Varma kramar från Kongo :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar