fredag 25 november 2011

Axel 20 år

Jaha, så fyller han alltså 20, min förstfödde. Konstigt! Aldrig mer tonåring, säger han vemodigt. Det blev frukost på sängen med lite godsaker till. Inga presenter just eftersom den här resan är en slags present (vi står för uppehället) ... Kanske det blir något mer när vi kommer hem. Mitt i alltihop ringde rörmokaren på dörren och sen var det dags att åka till jobbet. Vi åker till Kintélé och badar på söndag, som ett slags firande. Övriga svenskar följer med. Vi blir 9 pers. Axel och jag, Peter, Monica och Lillemor, 3 volontärer och ytterligare en missionär som kom från Kongo Kinshasa igår. Ikväll hittar volontärerna på något ihop. De kom förresten in för en stund sen (på kontoret) och sjöng för Axel och lämnade över en present som visade sig vara någon slags sportutstyrsel i Kongos färger. Axel är nu officiellt sportfåne :)

För övrigt håller vissa här på att förbereda för en evakuering från andra sidan (dvs Kongo Kinshasa). Det är val där snart och det kan bli tal om att vi behöver ta emot ca 50 skandinaver. Eller inga alls, det beror på vad som händer.

Missionskyrkan Sverige har kommit med en beställning på 500 förkläden i kongo-tyger. Tidigare i år beställdes 500. Det ingår i en kampanj för donationer via autogiro. Om man tecknar sig för ett sådant regelbundet givande får man ett förkläde från Kongo som gåva! Inte dumt va! Se på www.missionskyrkan.se där det finns fina bilder!

Annars håller jag nog på att bli förkyld. Vaknade inatt av att halsen kliade. Huvudet värker lite lätt.

Ha det bra!

1 kommentar:

  1. Det känns lite konstigt när barnen passerat tonåren, vuxna hmmm smaka på den lilla mamma :)
    Hoppas att du slipper förkylningen och att det bara var en liten släng av helg vilan som du kände av. Kram till dig

    SvaraRadera